ГоловнаЕкономікаДержава

Реконструкція Бортницької станції аерації розпочнеться в листопаді 2018 року

Президент JICA приїхав в Україну з інспекцією.

Реконструкція Бортницької станції аерації розпочнеться в листопаді 2018 року
Фото: facebook.com/zubko.gennadiy

Реконструкція Бортницької станції аерації почнеться в листопаді 2018 року, повідомив у суботу віце-прем'єр Геннадій Зубко.

"Сьогодні ми вийшли на фінішну пряму в проектно-підготовчих роботах, завдання - завершити їх у липні 2017 року. Уже в наступному році, після підготовки японськими консультантами тендерної документації, буде проведено міжнародний конкурс на визначення генпідрядника. З листопада 2018 року - будівельні роботи на майданчику", - заявив він на зустрічі з Сінічі Кітаока, президентом Агентства міжнародного співробітництва Японії (JICA), яке фінансує проект.

Надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Сумме Шигекі своєю чергою зазначив, що проект з модернізації Бортницької станції аерації - вельми дорогий, його вартість - 1,1 млрд доларів. "В Японії у нас кращі екологічні технології, і ми хочемо допомогти Україні покращити екологічний стан. Я сподіваюся, що співпраця з реконструкції БСА буде успішним проектом, в планах - співпраця в інших областях", - повідомив він.

Кредитний договір з JICA підписано 6 червня 2015 року. Він передбачає залучення Україною кредиту в розмірі до 108,193 млрд ієн від Японського агентства міжнародного співробітництва.

Бортницька станція аерації - єдина очисна споруда стічних вод Києва та прилеглих міст і селищ. На станції проходять очистку всі побутові стічні води, а також стік промислових підприємств. Основне спорудження та обладнання станції вже давно зношене і не відповідає нинішнім нормам очищення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram