ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ почне видавати українцям валютні ліцензії в електронній формі

Протягом року можна буде переказати за кордон до 50 тис. доларів.

НБУ почне видавати українцям валютні ліцензії в електронній формі
Фото: nk.org.ua

Національний банк з 3 липня 2017 року почне видавати українцям валютні ліцензії в електронній формі.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Фізичні особи (крім підприємців) зможуть отримувати е-ліцензії на переказування іноземної валюти за кордон для інвестицій, розміщення на рахунках за межами України, з метою виконання зобов'язань перед нерезидентами за договорами страхування життя.

На підставі е-ліцензій фізична особа зможе протягом одного календарного року переказати за кордон іноземну валюту на загальну суму до 50 тисяч доларів (в еквіваленті).

Для отримання е-ліцензії потрібно звернутися в будь-який банк, де відкрито рахунок, і подати кілька документів у паперовій або електронній формі: заяву в НБУ, підтвердження про наявність коштів, підтвердження мети переказу з України (крім випадку переказу коштів на власний рахунок).

Потім банк посилає в НБУ запит на отримання е-ліцензії через автоматизовану інформаційну систему. Якщо Нацбанк схвалює запит, банк виконує валютну операцію.

Цю систему затверджено постановою правління НБУ №54 від 15 червня 2017 року "Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти Національного банку України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram