ГоловнаЕкономікаБізнес

Хімзаводи Фірташа відновили роботу

Запуску сприяло введення мит на російські азотні добрива.

Хімзаводи Фірташа відновили роботу

Хімічні заводи Дмитра Фірташа "Рівнеазот", "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" і черкаський "Азот" відновили роботу.

Прес-служба Group DF повідомила, що черкаський "Азот" уже почав пускові операції для відновлення виробництва і до 20 червня планує вивести на 100% потужності роботу трьох основних цехів - цеху карбаміду, аміачної селітри та КАС (карбамідо-аміачної селітри). На "Рівнеазоті" і "Сєвєродонецькому об'єднанні Азот" починають підготовку до проведення пуско-налагоджувальних робіт, необхідних для запуску виробництва.

Запуску підприємств сприяло введення Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі (МКМТ) антидемпінгових мит на російські азотні добрива - карбамід і КАС.

Робота хімзаводів буде спрямована на задоволення попиту українських аграріїв.

"За нашими оцінками, споживання внутрішнього ринку в період осінньої посівної становить близько 1,2 млн тонн азотних добрив. Нинішні сумарні виробничі потужності Черкаського "Азоту", "Рівнеазоту" і Сєвєродонецького об'єднання Азот" складають близько 350 тис. тонн добрив на місяць, чого повністю достатньо, щоб забезпечити потреби українських аграріїв до осінньої посівної 2017 року», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 7 березня 2017 року на черкаський "Азот", "Рівнеазот" і "Сєвєродонецький Азот" були припинені поставки газу, з того часу заводи простоювали.

18 травня МКМТ вирішила відновити дію антидемпінгових заходів щодо російських азотних добрив (карбаміду і КАС). Мито в розмірі 31,84% застосовують до всіх виробників карбаміду і КАС походженням з Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram