ГоловнаЕкономікаБізнес

Прем'єр Гройсман: такі підприємства, як "Нібулон", творять сучасну історію і сильну Україну Новости компаний

Лідер аграрного ринку України компанія «Нібулон» укотре продемонструвала прекрасні перспективи не тільки вітчизняного сільського господарства, а й усієї української економіки, яка, незважаючи на всі труднощі, активно розвивається. Про це під час відкриття перевантажувального річкового терміналу компанії «Нібулон» у с. Біленьке Запорізької області заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«У нас дуже приємна подія сьогодні. Коли в Україні відкриваються нові підприємства, це означає, що як би нам не було важко, країна розвивається. Що нам потрібно сьогодні? Нам потрібен мир, нам потрібна демократія, нам потрібна сильна економіка. І те, що ми з вами сьогодні стали свідками відкриття такого прекрасного, чудового підприємства, доводить, що економіка нашої країни починає відновлення. Я глибоко переконаний, що з кожним роком таких прекрасних підприємств буде все більше», - зазначив глава уряду.

За його словами, завдання українських компаній на сьогодні - завойовувати зовнішні ринки, забезпечувати внутрішній ринок високоякісною продукцією. «Я мрію про те, щоб в нашій країні зростала заробітна плата наших працівників, щоб наша країна займала і отримувала лідерські позиції у світі на багатьох ринках. Сьогодні в нас прекрасні перспективи. Ми все робимо для того, щоб побудувати економічно сильну і соціально справедливу Україну. І сьогоднішній приклад показує, що такі люди, як герой України Олексій Опанасович Вадатурський, ось такі люди прекрасні, які працювали на цьому підприємстві - вони творять сучасну історію, сильну Україну», - підкреслив В. Гройсман.

Він також наголосив на важливій ролі «Нібулону» у відновленні річкового вантажного і пасажирського судноплавства і суднобудування. «У минулі часи цей транспорт був досить серйозним. Ба більше, ми можемо використовувати наш річковий потенціал для переміщення товарів по всьому світу. Тому зараз потрібне нове законодавство, зараз потрібна підтримка річковому флоту. Дуже важливо, що «Нібулон» має, зокрема, і свої суднобудівні підприємства. Це означає, що ми маємо величезний попит для розвитку річкового транспорту в Україні. Ми морська держава, ми річкова держава, і не використовувати це поєднання просто було б неправильно», - підкреслив він в інтерв'ю журналістам.

За словами голови Запорізької обласної адміністрації Костянтина Бриля, який також був на урочистій церемонії, відкриття такого терміналу вартістю близько 500 млн грн для області - надзвичайна подія. 

«Дуже приємно бачити, що за сто днів  на голому місці постало таке підприємство. Це результат злагодженої роботи інвестора, влади, місцевої громади. Я хочу навести це як приклад дуже соціально відповідального ставлення інвестора до території, на якій побудовано це підприємство. Компанія «Нібулон» 17 млн грн передала тільки місцевій громаді. Крім того, це додаткові робочі місця. Крім того, це також від 300 до 400 тис. грн у місцевий бюджет громади на розвиток цієї громади», - додав губернатор області.

У присутності прем'єр-міністра України компанія «Нібулон» також підписала угоду про надання кредиту на суму $ 100 млн на розвиток бізнесу від Міжнародної фінансової корпорації.

За словами голови представництва МФК в Україні Олени Волошиної, $60 млн цих коштів надійдуть безпосередньо від цієї фінансової структури, а ще $40 млн буде залучено з інших фінансових джерел. 

«Це довгострокові гроші. Це фінансування, яке піде на подальший розвиток компанії, для побудови такого чудового бізнесу, який компанія вже змогла профінансувати. Завдяки таким компаніям, як «Нібулон», лідерам українського агробізнесу, Україна вже сьогодні займає своє гідне місце у вирішенні проблеми в глобальній і продовольчій безпеці. «Нібулон» побудував суперефективний, супергарний, соціально відповідальний бізнес. Він створює робочі місця і забезпечує роботу тисячі фермерів, які з ним співпрацюють. Компанія побудувала бізнес, який може залучати правильні серйозні іноземні інвестиції, які і так потрібні нашій країні», - заявила О. Волошина. 

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Кломпенхаувер зазначив, що відкриття нового терміналу «Нібулону» - щасливий день не тільки для компанії, а й для всієї країни. «Не можна не погодитися з тим фактом, що компанія «Нібулон» дійсно доводить своїми діями розвиток української економіки, української держави, робить свій внесок в інфраструктуру України. За прогнозами, в майбутні 4-5 років сільськогосподарське виробництво в країні збільшиться приблизно на 16 млн тонн зернових. І для того, щоб перевести весь цей обсяг, потрібно мати понад 600 тис. вантажівок, до чого українські дороги, на жаль, ніяк не готові. І саме тому особлива увага приділяється розвитку внутрішніх водних артерій країни», - зазначив К. Кломпенхаувер.

За його словами, «Нібулон» на практиці доводить, що розвиток водних перевезень та інфраструктури, частиною якої є і новий термінал, вигідний не тільки компанії, а й у цілому державі.

«Дніпро - це велика європейська річка, і тому її розвиток перетворить Україну на великій і потужний хаб з відвантаження товарів і пасажирських перевезень», - додав він.

Генеральний директор «Нібулону» герой України Олексій Вадатурський, виступаючи перед присутніми тисячами жителів села Біленьке і навколишніх сіл, підкреслив, що для компанії кожен новий об'єкт - це значний успіх.

«Я щаслива людина, тому що в надважкий час для України ми зробили все, щоб стільки людей змогли розвивати нашу країну. Ми дали на цьому підприємстві понад 1500 робочих місць. Люди працювали цілодобово для дотримання графіка, за яким за 100 днів ми звели цей термінал. І я сьогодні найщасливіша людина, тому що з підписанням цієї кредитної угоди я можу сказати, що ми єдина компанія в Україні, яка отримала таку довіру трьох дуже високих, дуже важливих фінансових інститутів світу: IFC Світового банку, Європейського банку розвитку і реконструкції та Європейського інвестиційного банку», - зазначив Вадатурський.

«Я дуже вдячний всім фінансовим інститутам. Завдяки нашій співпраці з вами ми стали кращою компанією в логістиці Україні, ми стали найкращою судноплавною компанією, ми стали найкращою суднобудівною компанією, ми стали найкращими взагалі на ринку зернових культур, ми найкращі в детінізації ринку, ми найкращі в багатьох сферах нашої економіки України. Ми зробимо все, щоб Україна і далі розвивалася», - зазначив гендиректор «Нібулону».

Він також додав, що завдяки підтримці прем'єр-міністра, Президента України компанія «Нібулон» показала, «як потрібно відроджувати Україну, як відроджувати Дніпро, як відроджувати судноплавство, як відроджувати суднобудування в Україні».

«У нас була досить плідна розмова з Володимиром Борисовичем Гройсманом. І він нас повністю розуміє, підтримує, і ми допоможемо вкласти наші ідеї в розвиток, в інфраструктуру, щоб в Україні Дніпро та інші річки ставали українськими Міссісіпі. І щоб ми вклали в майбутні положення законодавства ті норми, які сьогодні сповідують кращі країни світу», - підкреслив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram