ГоловнаЕкономікаБізнес

Казахстан зацікавився українськими літаками Ан-148 і Ан-158

Україна також запропонувала Казахстану постачання нового вертолітного двигуна.

Казахстан зацікавився українськими літаками Ан-148 і Ан-158
Ан-148
Фото: www.rv.org.ua

Казахстан зацікавився українськими пасажирськими літаками Ан-148 і Ан-158, а також наданням послуг авіаперевезень надважких і великогабаритних вантажів.

Про це заявив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляють на сайті Кабміну.

За його словами, Україна запропонувала Казахстану постачання нового вертолітного двигуна ТВ3-117ВМА-СБМ1В, а також можливість здійснення капітального ремонту двигунів сімейства Д-36 і двигунів ТВ3-117.

"Досягнуто домовленість активізувати взаємодію ДК «Укрспецекспорт» і ТОВ «Казахстанська авіаційна промисловість» у створенні на базі Авіаційно-технічного центру в Астані сервісного центру технічного обслуговування літаків сімейства «Антонов». Плануємо завершити узгодження проекту угоди між КМУ та урядом Казахстану про виробничу кооперацію в авіабудуванні і підготувати її до підписання", - сказав міністр.

Також, за його словами, є перспективи для розвитку двосторонніх відносин у сфері дослідження і використання космічного простору.

"Домовилися підтримати співпрацю в рамках українсько-казахстанської робочої групи зі створення космічного ракетного комплексу на базі ракети-носія легкого класу", - додав Зубко.

Він також наголосив на важливості посилення двостороннього співробітництва в суднобудуванні. Йдеться про проектування, будівництво і оснащення кораблів і катерів. Україна також готова запропонувати концепцію і поставити обладнання для організації охорони морської лінії Казахстану.

Нагадаємо, "Антонов" за сім років випустив 16 серійних літаків - шість Ан-32, три Ан-148 і шість Ан-158. На початку 2015 року президент Петро Порошенко вибрав своїм бортом №1 Ан-148.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram