ГоловнаЕкономікаДержава

У Дніпрі відновили будівництво метро

Три нові станції планують здати в експлуатацію через чотири роки.

Увечері 15 червня у Дніпрі відновилося будівництво метро.

Як повідомляють на сайті мерії, на перегоні між станціями "Вокзальна" (кінцева) і "Театральна" (перша на новій ділянці) на глибині 48 метрів було здійснено перший за більш ніж 20 років експериментальний вибух, необхідний для коригування робіт.

Фото: dniprorada.gov.ua

Результати таких експериментальних вибухів дозволять розрахувати об'єми зарядів, які потім будуть використовувати для підземних підривів під час проходження тунелів. Від цього залежить безпека житлових будинків та інших споруд на поверхні.

Будівництво метрополітену в Дніпрі почалося 1980 року. Дотепер побудовано тільки 6 станцій загальною протяжністю понад 7 км. Це найкоротший підземний маршрут у Європі. За 12 хвилин можна доїхати від житлових масивів Покровський і Червоний Камінь до залізничного вокзалу. 2016 року дніпровське метро перевезло 7,4 млн пасажирів. Для порівняння, у Києві цей показник - 485 млн пасажирів.

Після добудови станцій "Центральна", "Театральна" і "Музейна", передбачених контрактом між мерією і турецькою компанією Limak, загальна довжина підземки сягне вже 11,1 км. Будівництво вже відстає від графіка, повідомив мер Дніпра Борис Філатов. "Сподіваюся, що вдасться надолужити тримісячну затримку у виконанні контракту, увійти в узгоджені терміни і місто матиме довгоочікуване, багатостраждальне метро", - заявив він.

Здати три нові станції планують у вересні 2021 року. Вартість контракту - 224 млн євро.

Будівництво метрополітену в Дніпрі ускладнюється складними ґрунтами і підземними водами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram