ГоловнаЕкономікаДержава

Україна доставила до Таїланду п'яту партію танків "Оплот"

Раніше з'явилася інформація про відмову країни від українських танків.

Україна доставила до Таїланду п'яту партію танків "Оплот"
Архив
Фото: ukroboronprom.com

Україна забезпечила поставку в Таїланд п'ятої партії нових основних бойових танків (ОБТ) "Оплот-Т" у складі п'яти машин, побудованих на потужностях ДП "Завод ім. Малишева" (Харків) в рамках укладеного у 2011 році контракту обсягом понад 240 млн доларів.

П'ята партія "Оплотів" прибула днями з України морем на військово-морську базу "Саттахіп", пише "Інтерфакс-Україна". За даними агентства, партію бронетехніки відвантажили тайському замовнику в березні. Відвантаження чергової, шостої, партії готується на червень.

Завершення контракту намічене на осінь 2017 року.

Нагадаємо, "Оплот" прийняли на озброєння ЗСУ в травні 2009 року. 2011 року було укладено контракт на постачання в Таїланд 49 танків, у квітні 2012 року завод ім. Малишева узявся за його виконання. Обсяг витрат на освоєння серійного виробництва ОБТ «Оплот», за даними заводу, склав $30 млн. Перші п'ять машин було відвантажено тайському замовнику на початку 2014 року, друга партія бронетехніки в складі п'яти машин прибула в Таїланд у середині 2015 року, третя партія в складі 10 машин - у травні 2016 року, четверта в складі п'яти танків - у листопаді 2016 року.

У березні видання AUTO-Consulting повідомило, що Таїланд вирішив закуповувати китайський танк VT4 замість українського "Оплота". В "Укроборонпромі" цю інформацію спростували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram