ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман спростував плани ввести загальне декларування

Уряд забракував відповідну пропозицію.

Гройсман спростував плани ввести загальне декларування
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет Міністрів не затвердив своїм пріоритетом введення загального обов'язкового декларування доходів і витрат для фізичних осіб.

У проекті бюджетної резолюції на 2018-2020 роки, який потрапив у ЗМІ, йшлося про те, що введення загального декларування повинно відбутися в 2019-2020 роках.

Однак Гройсман під час робочої поїздки в Запорізьку область сказав журналістам, що цей пункт при затвердженні декларації було вилучено.

"Це було постійною пропозицією в кожній резолюції для того, щоб запустити програму, систему декларування доходів. У проектах такі рішення були, ми їх не затверджували урядом, тобто фактично ця система впроваджена не буде", - наводить слова прем'єра Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, розмови про загальне декларування тривають в Україні вже декілька років.

Ще 2012 року тодішній голова Державної податкової служби Олександр Клименко говорив про загальне декларування доходів як про дуже важливий елемент і стимул легалізації зарплат і підприємницької діяльності загалом. Окрім того, загальне декларування, в разі його правильної реалізації, може стати ефективним методом боротьби з корупцією і нелегальними доходами, стверджував він.

Наприкінці 2014 року прем'єр-міністр Арсеній Яценюк також повідомляв про плани ввести нульову декларацію і загальне декларування.

Знову це питання почали порушувати навесні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram