ГоловнаЕкономікаФінанси

Суд розблокував рахунки Київського метрополітену

Метрополітен уклав додаткові угоди з банком.

Суд розблокував рахунки Київського метрополітену
Фото: ov-tob.livejournal.com

Господарський суд Києва розблокував рахунки комунального підприємства "Київський метрополітен" і відмовив у відстроченні виплати 1,924 млрд гривень боргу на користь компанії "Укррослізинг".

Про це повідомив депутат Верховної Ради Юрій Левченко у Фейсбуці

"Господарський суд Києва зняв тримісячний арешт з рахунків комунального підприємства «Київський метрополітен». Суддя Босий В. П. зняв арешт на підставі того, що метрополітен уклав додаткові угоди з банком про використання арештованих рахунків у подальшому тільки для виплати заробітної плати своїм працівникам. Однак залишається незрозумілим, як метрополітен буде здійснювати інші необхідні витрати - як от на обслуговування, ремонт вагонів і т.д., адже розблоковані банківські рахунки можуть використовуватися тільки для виплати зарплати?" - написав Левченко.

Він також зазначив, що зараз комунальне підприємство не може купувати необхідні запчастини для ешелонів метрополітену.

"У результаті невідремонтовані вагони залишаються стояти в депо, через що вже істотно збільшився інтервал руху поїздів у київській підземці", - додав депутат.

Нагадаємо, в березні депутати Київради прийняли рішення звернутися до президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів і Ради національної безпеки і оборони щодо розгляду питання заборгованості КП "Київський метрополітен" на засіданні РНБО, оскільки ситуація може загрожувати зупинкою столичного метро.

За інформацією прес-служби Київради, 2009 року тодішня столична влада уклала договір про придбання 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу з компанією "Укррослізинг". У період з 2010-го по 2013 рік Київ заборгував цьому підприємству майже 2 млрд грн. За позовом цієї компанії раніше суд арештовував 100 вагонів столичного метро.

16 березня, відповідно до постанови суду, виконавча служба арештувала рахунки КП "Київський метрополітен". У квітні Вищий госпсуд зобов'язав КП виплатити 1,924 млрд гривень, заявлені компанією "Укррослізинг".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram