ГоловнаЕкономікаБізнес

Калуський "Карпатнафтохім" відновив роботу після п'ятирічного простою

Підприємство вийде на повну потужність у липні.

Калуський "Карпатнафтохім" відновив роботу після п'ятирічного простою
Фото: vikna.if.ua

Калуський завод "Карпатнафтохім" 9 червня відновив роботу після п'ятирічного простою, пише місцевий сайт "Вікна"з посиланням на прес-службу підприємства.

Увесь комплекс виробництва введуть в експлуатацію в середині червня, а в липні він повинен вийти на повну потужність.

"Підготовчі роботи стартували в лютому цього року. Ремонтно-відновлювальні роботи були проведені на всіх виробництвах. Сировиною для переробки є прямогонний бензин. У липні заплановано поступовий вихід на максимальну потужність з етиленом - 250 тис. тонн на рік", - заявили в компанії.

"Карпатнафтохім" створили 2004 році на базі потужностей підприємства "Оріана". 76,04% акцій "Карпатнафтохіму" контролював "Лукойл", решту - Фонд держмайна. Підприємство спеціалізується на виробництві хлору, каустичної соди, вінілхлориду, етилену, поліетилену і пропилену.

2012 року завод зупинився через неповернення державою ПДВ і проблеми зі збутом.

Наприкінці 2016 року Верховна Рада скасувала акциз на імпорт зрідженого газу і деякі види дизпалива для виробництва етилену. Після цього Міністерство енергетики та вугільної промисловості заявило, що розраховує на відновлення роботи "Карпатнафтохіму".

На початку 2017 року стало відомо, що "Лукойл" продав "Карпатнафтохім". Опосередкованим власником підприємства через Xedrian Holding Ltd (Кіпр) є Ільхам Мамедов, який раніше очолював "Лукойл-Україна". Він курирував продаж мережі АЗС австрійської AMIC Energy, після чого переключився на "Карпатнафтохім".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram