ГоловнаЕкономікаФінанси

Китайці завершили операцію з купівлі держбанку УБРР

Держава продала банк за 82,8 млн гривень.

Китайці завершили операцію з купівлі держбанку УБРР
Фото: oligarh.org.ua

У четвер, 8 червня, між Фондом державного майна та китайською біржею Bohai Commodity було підписано угоду купівлі-продажу контрольного пакета акцій Українського банку реконструкції та розвитку.

Як повідомляють на сайті ФДМ, договір було підписано у присутності гендиректора Bohai Commodity Exchange Co., Ltd Ян Дун Шенга і в. о. голови Фонду Дмитра Парфененка.

Bohai Commodity купила 99,9945% акцій УБРР за 82,83 млн грн. Приватизаційний конкурс відбувся ще в листопаді 2016 року.

Bohai Commodity - найбільша спотова товарна біржа в Китаї з річним обігом у 1 трлн доларів. Компанія заснована в 2009 році за участю приватних китайських інвесторів, кількох державних компаній, а також муніципалітету Тяньцзіня, КНР.

УБРР було засновано в 2004 році для розвитку як корпоративного, так і малого та середнього бізнесу шляхом середньо- і довгострокового кредитування. Його власником спочатку була Державна інноваційна фінансово-кредитна установа, потім - Державна інвестиційна компанія. У 2013 році банк передали Мінфіну, а уряд Миколи Азарова планував створити на його основі Банк розвитку.

УБРР на початок квітня 2017 року займав 89-те місце серед 90 діючих українських банків за розміром активів - 117,8 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram