ГоловнаЕкономікаБізнес

Аеропорт "Бориспіль" обрав нового підрядника для добудови паркінгу

Вартість робіт складе 439 млн гривень.

Аеропорт "Бориспіль" обрав нового підрядника для добудови паркінгу
Фото: www.mtu.gov.ua

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" вибрав нового генерального підрядника, який повинен добудувати багаторівневу парковку біля терміналу D. Ним стало ТОВ "НАН", яке запропонувала виконати роботи за 439 млн гривень і вкластися у 12 місяців з моменту підписання договору.

Про це повідомляють на сайті аеропорту.

"Ми раді повідомити, що паркінг біля терміналу D добудують. Перший етап робіт дозволить аеропорту забезпечити пасажирів належним паркінговим сервісом і поліпшити рівень обслуговування", - заявив з цього приводу генеральний директор "Борисполя" Павло Рябікін.

Аеропорт називає НАН будівельною компанією, "відомою реалізацією великих інфраструктурних проектів Південно-Західної залізниці". На її сайті сказано, що вона представляє інтереси декількох великих виробників мостових конструкцій, в тому числі російських "Воронежстальміст" і Борисівського заводу мостових металоконструкцій, німецьких Volkmann & Rossbach, Maurer Söhne.

Добудова паркінгу збільшить кількість паркувальної площі аеропорту на 2000 машиномісць. До червня 2018 року передбачаються роботи з будівництва першої черги на 1000 місць. Завершити будівництво планують до кінця наступного року.

У рамках контракту аеропорт "Бориспіль" передбачив необхідні інструменти для забезпечення фінансової спроможності будівництва. Новий генеральний підрядник повинен надати банківську гарантію виконання зобов'язань за договором у розмірі 5% ціни договору і банківську гарантію повернення авансового платежу держпідприємства.

Ці умови передбачено для запобігання ситуації, що виникла з попереднім підрядником на будівництво паркінгу. У серпні 2015 року аеропорт "Бориспіль" в судовому порядку розірвав договір з ВАТ "Будівельне управління №813" через неякісне виконання будівельних робіт. Державне підприємство змогло відсудити у генерального підрядника борг і пеню на загальну суму майже 95 млн грн.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" забезпечує понад 68% пасажирських авіаперевезень України, є єдиним українським аеропортом, в якому обслуговують далекомагістральні рейси. З аеропорту понад 50 авіакомпаній здійснюють регулярне сполучення більш ніж на 100 маршрутах по всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram