ГоловнаЕкономікаДержава

ЄС застеріг Україну від продовження експортних мит на металобрухт

Рада повинна розглянути відповідний законопроект у четвер.

ЄС застеріг Україну від продовження експортних мит на металобрухт
Фото: pixabay.com

Представництво Євросоюзу в Україні закликало Верховну Раду не продовжувати дію експортних мит на металобрухт.

"Сьогодні Верховна Рада планує розглянути питання про продовження дії експортних мит на металобрухт. Цей крок порушить домовленість з ЄС про скасування цих мит. Хоча ми розуміємо складну ситуацію, в якій опинилася українська металургія, продовження дії мит на металобрухт не є збалансованим рішенням і суперечить міжнародним зобов'язанням України. Ми сподіваємося, що депутати Верховної Ради будуть поважати ті міжнародні зобов'язання, які Україна публічно на себе взяла, і уникнуть ще одного двостороннього торгового спору з ЄС", - сказано в повідомленні.

На порядку денному Верховної Ради на четвер стоїть розгляд у першому читанні законопроекту №6382, яким пропонується тимчасово, терміном на два роки, продовжити дію експортного мита на відходи та брухт чорних металів на рівні 30 євро за тонну. Комітет із питань промислової політики рекомендував парламенту затвердити цей законопроект.

12 липня 2016 року Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо зниження дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку", яким з 15 вересня 2016 року на рік були підвищені ставки експортного мита на металобрухт з 10 євро за тонну до 30 євро за тонну. Одночасно було скасовано реєстрацію імпортних контрактів щодо брухту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram