ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ склало підозру спонсору ФК "Монако"

Він проходить у справі про розкрадання 295 тис. тонн ячменю.

НАБУ склало підозру спонсору ФК "Монако"

Національне антикорупційне бюро України склало підозру олігархові Олексію Федоричеву (Alekszej Fedoricsev), який проживає в Монако і якому належить сировинний трейдер Fedcominvest.

Про це пише видання 368.media з посиланням на дані судового реєстру.

Федоричев фігурує у справі про розкрадання 295 тис. тонн ячменю у 2014 році. Тоді Державна продовольчо-зернова корпорація уклала чотири контракти з Lirtavis Enterprises LTD і Somerton Business Limited на постачання ячменю в Саудівську Аравію.

За умовами угод, офшорні компанії ставали власниками зерна після його повної оплати на підставі документів, наданих продавцем у банк. Але грошей ДПЗКУ так і не отримала. Тільки-но були отримані дозволи на експорт зерна, ячмінь повантажили на судна, які вирушили в Саудівську Аравію. Морським агентом для суден була фірма "АТІС" Федоричева.

Збитки склали 60 млн доларів.

У судовому реєстрі є інформація про розгляд клопотань адвоката Миколи Банчука про скасування арешту банківських рахунків громадянина Угорщини, який проживає в Монако. Згідно з опублікованою інформацією, цій особі складено підозру у справі №22014101110000215 від 23 грудня 2014 року.

За даними видання, йдеться про Федоричева.

При цьому суд вирішив, що вручення підозри не відбулося, і зняв арешт.

Нагадаємо, Федоричев - колишній власник московського "Динамо" і "Ростова". Його компанія Fedcominvest спонсорує ФК "Монако".

Фото: UA-Football

2010 року LB.ua писав, що Олексій Федоричев і Юрій Іванющенко живуть по сусідству в Монако.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram