ГоловнаЕкономікаБізнес

На "Південмаші" відновили виробництво ракет-носіїв "Зеніт"

"Морський старт" замовив 12 ракет.

На "Південмаші" відновили виробництво ракет-носіїв "Зеніт"
Фото: yuzhmash.com

На заводі "Південмаш" відновилося виробництво ракет-носіїв "Зеніт".

Про це повідомила прес-служба підприємства у п'ятницю.

28 квітня між "Південмашем" і компанією S7 Sea Launch Limited (власник плавучого космодрому "Морський старт") був підписаний контракт на виготовлення 12 ракет для досліджень та використання космосу в мирних цілях в рамках міжнародних космічних проектів. Зараз у роботі 2 ракети модифікацій "Зеніт-3SL" і "Зеніт-3SLБ".

Компанія називає цей контракт важливим кроком у подоланні глибокої кризи, в якій "Південмаш" перебуває з 2013 року.

Нагадаємо, що група компаній S7 купила космодром "Морський старт" у корпорації "Енергія" у 2016 році. Операція торкнулася корабля Sea Launch Commander і платформи Odyssey з установленим на них обладнанням ракетного сегмента, наземного обладнання у базовому порту Лонг-Біч і товарного знака Sea Launch. У найближчі 15 років S7 Group планує провести з космодрому до 70 запусків ракет-носіїв.

"Морський старт" (Sea Launch) - плавучий космодром, що базується в районі острова Різдва в Тихому океані, і однойменний міжнародний консорціум з його експлуатації. Запуски проводяться зі стартової платформи Odyssey з використанням ракет-носіїв "Зеніт". З 2014 року запуски в рамках проекту "Морський старт" були припинені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram