ГоловнаЕкономікаДержава

Новий київський колектор введуть в експлуатацію у вересні

Вартість будівництва склала 1,3 млрд гривень.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що друга нитка київського каналізаційного колектора, яку активно будують з 2015 року, буде введена в експлуатацію у вересні.

"Київський колектор був побудований в 1965 році і перебуває в експлуатації 52 роки. 1997 року він був визнаний аварійним.

Позаторік на колекторі сталася аварія, в результаті якої три райони Києва на кілька днів залишилися без водопостачання. Силами комунальних служб аварію тоді ліквідували. Але така ситуація могла статися будь-коли, тому що гроші в комунальне господарство столиці, зокрема будівництво колектора, не вкладалися десятки років. Нам вдалося відновити будівництво другої нитки колектора. І зараз тут триває завершальний етап робіт", - цитує Кличка прес-служба мерії.

Вартість будівництва склала 1,3 млрд гривень, третину суми надав державний бюджет.

Ступінь готовності колектора - 92%.

Це труба діаметром 3 метри. Гарантія на колектор - 50 років, але термін експлуатації може скласти до 100 років.

Головний київський самопливний каналізаційний колектор завдовжки 9,2 км, діаметром 2,7 м з 2005 року внесений до Державного реєстру потенційно небезпечних об'єктів державного значення. У такому технічному стані колектор працює і досі, забезпечуючи відведення більшої частини стічних вод правобережної частини Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram