ГоловнаЕкономікаБізнес

У порту "Южний" за 59 годин розвантажили перше судно з вугіллям з ПАР

250 вагонів вугілля вже відправлено на електростанції.

У порту "Южний" за 59 годин розвантажили перше судно з вугіллям з ПАР
Фото: port-yuzhny.com.ua

Вранці 28 травня в порту "Южний" завершилося розвантаження першої у 2017 році партії вугілля з ПАР для теплових електростанцій ДТЕК.

Перевалка 75 тис. тонн вантажу з Panamax Alexander на підприємстві була виконана з випередженням графіка - за 59 годин, повідомила прес-служба порту.

У середньому за добу підприємство відправляє на електростанції близько 100 вагонів з вугіллям.

"Завдяки ефективній організації робіт і злагодженості дій всіх учасників ланцюжка логістики цього вантажу, підприємство за 2,5 доби виконало розвантаження судна типу Panamax. Більше ніж 17 000 тон вугілля, а це 250 вагонів, вже відвантажено для спалювання на ТЕС. Роботи в ДП організовані таким чином, щоб максимально швидко вивантажувати і відправляти на електростанції вугілля, якого потребує Україна для проходження опалювального сезону. Наступне судно з антрацитом з ПАР ми готуємося прийняти в кінці червня", - сказав в.о. директора ДП "Морський торговельний порт «Южний»" Віталій Жуковський.

Планується, що в порту щомісяця будуть розвантажувати по одному судну типу Panamax з вугіллям з Південної Африки. Компанія ДТЕК законтрактувала до кінця року 675 тис. тонн вугілля в ПАР з можливістю збільшення поставок до 1 млн тонн.

Нагадаємо, що з 17 лютого на ринку електроенергії діють надзвичайні заходи, які були введені у відповідь на повне припинення постачання антрацитового вугілля з території Донецької та Луганської областей, що не контролюється українською владою.

У квітні п'ять з шести антрацитових ТЕС на контрольованій території припинили роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram