ГоловнаЕкономікаБізнес

"Євраз" продав "Суху Балку" Ярославському

Сума угоди становила $110 млн.

"Євраз" продав "Суху Балку" Ярославському
Фото: sobitie.com.ua

Компанія BERKLEMOND INVESTMENTS LTD, що входить у групу DCH Олександра Ярославського, придбала найбільше підприємство з видобутку залізної руди EVRAZ Sukha Balka (Євраз "Суха Балка").

Про це інформує прес-центр компанії DCH IM.

Це підприємство спеціалізується на видобутку залізної руди підземним способом. У структуру комбінату входять дві шахти - "Ювілейна" і шахта ім. Фрунзе. У минулому році компанією було реалізовано понад 2,5 млн тонн аглоруди.

Угода відбулася шляхом передачі покупцеві компанією EVRAZ Group S.A. всього акціонерного капіталу Kadish Limited (підприємство, що володіє акціями EVRAZ Sukha Balka). Сума угоди становила $110 млн, що можна порівняти з рівнем оборотного капіталу і боргу залізнорудного підприємства.

Як зазначається, попередніми придбаннями бізнесмена стали Харківський тракторний завод, який після 10-місячного простою почав роботу спочатку 2017 року, і страхова компанія "ІНГО Україна".

На початку березня повідомлялося, що "Євраз" домовився про продаж заводу "Южкокс" у Кам'янському - одного з основних виробників коксу в Україні.

Нагадаємо, "Євраз" в кінці 2007 року придбав українські ГЗК "Суха Балка" (99,25% акцій), ДМЗ ім.Петровського (95,57%), коксохімічні заводи "Баглейкокс" (93,74%), "Дніпрококс" (98,65%) і Дніпродзержинський коксохзавод (93,83%), які до цього належали групі "Приват".

У 2011 році "Дніпрококс" приєднано до ДМЗ ім. Петровського (зараз - "Євраз Дніпровський металургійний завод"). У 2015 році повідомлялося, що Дніпродзержинський КХЗ купує група "Метінвест".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram