ГоловнаЕкономікаБізнес

На Дністровській ГАЕС почали будувати четвертий гідроагрегат

Станція накопичує енергію і видає її під час пікових навантажень на мережу.

На Дністровській ГАЕС почали будувати четвертий гідроагрегат
Фото: uge.gov.ua

У п'ятницю, 26 травня, на Дністровській гідроакумулюючій електростанції, розташованій у Чернівецькій області, почали будувати четвертий гідроагрегат. Роботи мали завершити до 2020 року.

Церемонія початку будівництва пройшла за участю міністра енергетики Ігоря Насалика і директора "Укргідроенерго" Ігоря Сироти, повідомляють на сайті компанії.

Перший гідроагрегат цієї станції будували 20 років - з 1989 до 2009 року. У 2013 році змонтували другий гідроагрегат і верхню водойму ГАЕС. У грудні 2015 року завершилося будівництво третього гідроагрегату ГАЕС, в промислову експлуатацію його ввели влітку 2016 року.

Дністровська ГАЕС є одним з найбільших інфраструктурних енергетичних об'єктів, який реалізовували в Україні за останні роки. Станція працює в режимі "насос - турбіна" і може використовувати акумульовану в нічний час енергію для виробництва електроенергії під час пікових навантажень на мережу.

Перша черга станції в складі трьох гідроагрегатів дозволяє енергетикам в разі заміщення енергоблоків ТЕС 200 МВт щорічно економити 125 млн. куб м газу, а також більш ніж 1 млн тонн вугілля.

Відповідно до початкового проекту, Дністровська ГАЕС має складатися із семи гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт у генераторному режимі і 2947 МВт у насосному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram