ГоловнаЕкономікаБізнес

Бальчун не проти залишитися в "Укрзалізниці"

Термін контракту спливає на початку наступного місяця.

Бальчун не проти залишитися в "Укрзалізниці"
Фото: Макс Требухов

Голова правління "Укрзалізниці" Войцех Бальчун готовий продовжити контракт із Кабінетом Міністрів, який минає на початку червня.

Про це він сказав в інтерв'ю Liga.net.

"Контракт добігає 5 червня. Продовження - це бажання двох сторін: Кабміну і моє. Подивимося, яке рішення буде прийнято. Можу сказати, що я себе відчуваю комфортно. Будь-який варіант буде для мене добрим. Це дає мені відчуття свободи. Якщо серйозно, я вважаю, що ми на початку шляху. Початковий період для кожного менеджера найскладніший. Зараз, створивши команду, налагодивши процеси, ми готові до стрибка у зростанні фірми. Якщо мені доведеться продовжувати цю місію, для мене це буде чудова бізнес-пригода. Мені здається, що умови будуть трохи легшими, ніж на першому, найскладнішому етапі", - заявив він.

Водночас міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю телеканалу Zik заявив, що Бальчуну потрібно йти.

"Йому точно пора піти. Тому що все, що було нами заплановано, те, до чого ми підійшли на наступному етапі реформи "Укрзалізниці" - все це було провалено за останній рік. І це суттєвий удар по економіці нашої країни", - заявив він.

Бальчун згоден, що процес перетворення "Укрзалізниці" відбувається не такими швидкими темпами, як він розраховував, але вважає несправедливими закиди у відсутності реформ. "Реформа такого гіганта, як УЗ, - це піт, кров, сльози, смиренність і терпіння. Якщо хтось через місяць моєї роботи питає, де реформи, то ця людина не має жодного уявлення про управління такою організацією", - заявив він.

Він нагадав, що керував польською залізничної компанією PKP Cargo п'ять років і там теж результат прийшов не відразу. "Перші два роки був кошмар, а результат прийшов на третій рік. На четвертий рік ми отримали найкращий результат в історії", - сказав Бальчун.

Нагадаємо, поляк Войцех Бальчун очолив "Укрзалізницю" в червні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram