ГоловнаЕкономікаДержава

Рада вдруге відмовилася заповнити квоту в конкурсній комісії НКРЕКУ

Депутатам запропонували тих самих кандидатів, яких вони відхилили місяць тому.

Рада вдруге відмовилася заповнити квоту в конкурсній комісії НКРЕКУ
Фото: telegraf.com.ua

Верховна Рада в четвер вдруге відмовилася призначити своїх представників у конкурсну комісію, яка повинна вибирати членів Нацкомісії з регулювання сфери енергетики і комунальних послуг.

Депутатам запропонували тих самих кандидатів, яких вони відхилили місяць тому. За Костянтина Запайщикова (запропонований комітетом ПЕК) сьогодні проголосували 205 депутатів. Юрія Шульгу (запропонований комітетом ЖКГ) підтримали 184 депутати.

Тож обидві кандидатури відхилені повторно. Рішення парламенту блокує зміну складу НКРЕКУ.

Конкурсна комісія повинна складатися з п'яти осіб: двоє від Ради, двоє від Президента і один від Кабміну. Вона вважається повноважною у разі затвердження не менш ніж чотирьох осіб.

Восени 2016 року Верховна Рада прийняла закон про незалежного регулятора у сфері електроенергії та комунальних послуг. Згідно з документом, діючі голова і члени регулятора повинні бути звільнені протягом терміну від шести до 18 місяців з дня набуття законом чинності (8 грудня 2016 року). При цьому черговість звільнення голови і членів НКРЕКУ закон залишив на розсуд Президента.

Своїм указом від 23 березня Порошенко визначив, що не пізніш ніж через шість місяців із дня набуття законом чинності будуть звільнені члени НКРЕКУ Юрій Голляк і Володимир Євдокимов; не пізніш ніж через 12 місяців - Вікторія Морозова і Борис Циганенко; не пізніше ніж через 18 місяців - Руслан Машляковський і голова НКРЕКУ Дмитро Вовк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram