ГоловнаЕкономікаБізнес

Приватбанк зобов'язали повернути сім'ї Суркісів 1,1 млрд гривень, $266 тис. і €8 тис.

Суд скасував накази тимчасового адміністратора банку, які стосувалися рахунків фізосіб.

Приватбанк зобов'язали повернути сім'ї Суркісів 1,1 млрд гривень, $266 тис. і €8 тис.
Фото: Макс Требухов

Окружний адміністративний суд Києва 17 травня зобов'язав Приватбанк повернути особисто сім'ї Суркісів 1,048 млрд гривень, 266,2 тис. доларів і 8 тис. євро. Про це свідчать матеріали суду.

27 грудня 2016 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом сім'ї Суркісів: Ігоря, Григорія, Рахміля (батька Ігоря і Григорія), Марини (дочки Ігоря), Світлани (дочки Григорія) Суркісів і Поліни Ковалик (дружини Григорія). Вони просили про скасування рішення НБУ №105 від 13 грудня 2016 року, яким були визнані інсайдерами Приватбанку.

На етапі роботи тимчасової адміністрації в банку була проведена процедура конвертації коштів інсайдерів банку в капітал (bail-in).

З матеріалів суду випливає, що Ігор Суркіс мав у Приватбанку рахунок на 151 млн гривень, Поліна Ковалик - 514,1 млн гривень, Григорій Суркіс - 163,1 млн гривень, Марина Суркіс - 174,5 млн гривень, Рахміль Суркіс - 44,8 млн гривень. Вони зажадали повернути їм 266,2 тис. доларів і 8 тис. євро ненарахованих відсотків за депозитами.

17 травня суд визнав незаконним і скасував рішення комісії Нацбанку про визнання пов'язаними з Приватбанком особами сім'ю Суркісів, а також скасував накази тимчасового адміністратора Приватбанку, які стосувалися рахунків фізосіб.

Суд постановив стягнути на користь сім'ї Суркісів зазначені суми.

Нагадаємо, суд також прийняв рішення стягнути з Приватбанку списані під час націоналізації 364 млн гривень на користь А-банку, що належить братам Суркісам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram