ГоловнаЕкономікаФінанси

ПроКредит Банк сертифікував свою систему екологічного менеджменту Новости компаний

ПроКредит Банк сертифікував свою систему екологічного менеджменту
Фото: Сергей Нужненко

ПроКредит Банк успішно завершив процес сертифікації системи еко-менеджменту та отримав сертифікат відповідності стандарту ISO 14001: 2015. Сертифікат поширюється на всі відділення і Головний офіс ПроКредит Банку. Сертифікацію здійснила компанія ТЮВ Тюрінген (TÜV Thüringen e.V. (Німеччина)).  Сертифікат діє до березня 2020 року. Щорічно протягом трьох років ТЮВ Тюрінген здійснюватиме наглядовий аудит, щоб підтвердити поточну відповідність системи еко-менеджменту стандарту.Система екологічного менеджменту дозволяє ПроКредит Банку управляти своїм впливом на навколишнє середовище. Прямий вплив обмежений споживанням енергії, палива, паперу та води, а також формуванням відходів. З початку впровадження системи екологічного менеджменту в 2012 році банк зменшив річне споживання:

  • енергії на 42%, що в абсолютному значенні становить 2,4 млн. КВт • рік; дорівнює витраті енергії 178 домогосподарствами на рік;
  • паперу на 81%, що в абсолютному значенні становить 38,5 тонн; дорівнює збереженню 924 дерев;
  • води на 55%, що в абсолютному значенні становить 4,1 тис м3; дорівнює обсягу води, необхідного для заповнення 1,5 олімпійських басейнів.

Через фінансування клієнтів банк надає хоч і опосередкований, але більш значущий вплив на навколишнє середовище, ніж безпосередньо. Тому ПроКредит Банк ретельно перевіряє як потенційні позичальники керують екологічним і соціальним ризиками своєї діяльності, і фінансує тільки ті компанії, де управління цими ризиками знаходиться на належному рівні. Крім того, банк фінансує «зелені інвестиції» - інвестиції в енерго-ефективність, поновлювану енергетику і екологічно-дружні проекти.З 2012 року банк видав 2 838 зелених кредитів. Станом на 31 травня 2017 року зелений портфель банку складає 36,2 млн. Євро, що становить 12% від усього кредитного портфелю банку.

«У питаннях управління впливом на навколишнє середовище ПроКредит Банк спирається на досвід німецьких акціонерів і міжнародний досвід групи ПроКредит. Екологічна відповідальність - сучасний тренд, який так чи інакше різні банки інтегрують в свою діяльність. Відмінність ПроКредит Банку в тому, що ми не тільки системно реалізуємо зменшення впливу на навколишнє середовище, але і стали першим банком в Україні, який сертифікував систему еко-менеджменту за стандартом ISO 14001: 2015, при співпраці з німецькою компанією ТЮВ Тюрінген. Тепер у клієнтів банку, його акціонерів, співробітників, постачальників і суспільства в цілому є підстави судити про екологічність ПроКредит Банку ні з його власних слів, а на підставі сертифікації зовнішнім незалежним органом. Найголовнішим в реалізації заходів щодо зменшення впливу банку на навколишнє середовище є інформованість і залученість всіх співробітників банку. Саме екологічно відповідальна поведінка на робочому місці найкращим чином демонструє системність підходу ПроКредит Банку» - прокоментував Віктор Пономаренко, Голова Правління ПроКредит Банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram