ГоловнаЕкономікаФінанси

Ярославський буде ефективним власником Промінвестбанку, - думка

"У портфелі Ярославського безліч успішних інвестиційних проектів".

Ярославський буде ефективним власником Промінвестбанку, - думка
Фото: i.ua

Найбільш прийнятним кандидатом на придбання активів російського Промінвестбанку в Україні є харківський бізнесмен Олександр Ярославський. Він найбільш "прозорий" інвестор для української влади. У нього є успішний досвід роботи в банківському секторі. У планах Ярославського відновити через ПІБ кредитування реальних секторів економіки.

Таку точку зору висловив член Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран, коментуючи заяву Олександра Ярославського про наміри придбати активи української "дочки" російського "Внешэкономбанка".

"Я переконаний, що кращого власника для Промінвестбанку не можна і побажати. У портфелі Ярославського безліч успішних інвестиційних проектів. Він має більш ніж успішний досвід управління банком і ведення банківського бізнесу в Україні. Група DCH вивела в лідери ринку АКБ "УкрСиббанк", який після продажу французькій BNP Paribas продовжує утримувати перші позиції", - каже Шапран.

На думку експерта, Ярославський має суттєві переваги над конкурентами Павлом Фуксом (російський дівелопер) і Максимом Микитасем (позафракційний народний депутат України, екс-президент державної корпорації "Укрбуд").

"На відміну від інших претендентів на придбання активів ПІБ, у Ярославського є чітка і конкретна мета. Промінвестбанк необхідний йому перш за все для відродження фінансової підтримки реальних секторів української економіки. Ярославський успішно розвиває придбаний у 2016 році Харківський тракторний завод, який після десятимісячного простою відновив виробництво на початку поточного року. Промінвестбанк буде орієнтований на кредитування промислового сектора, відсутність якого на цей момент є дуже болючим фактором вітчизняної економіки", - каже Шапран.

Він переконаний у тому, що заявку Олександра Ярославського на придбання активів Промінвестбанку схвалить російський власник і без зволікань узгодить Нацбанк України.

"Думаю, що НБУ затвердить заявку без усяких ускладнень. Тим самим буде знято чутливе для фінансового регулятора політичне питання присутності російського капіталу в українському банківському секторі. Ярославський відомий як досвідчений управлінець, патріот України, який зможе використовувати придбані активи для розвитку економіки нашої країни", - резюмував Віталій Шапран.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram