ГоловнаЕкономікаФінанси

ВЭБ має намір позбутися Промінвестбанку до 1 липня

На ПІБ є два претенденти, обидва з України.

ВЭБ має намір позбутися Промінвестбанку до 1 липня
Фото: i.ua

Російський "Внешэкономбанк" планує закрити операцію з продажу українського Промінвестбанку до 1 липня.

"Сподіваємося, що до кінця червня, можливо, операцію буде закрито. До 1 липня може бути реалістично, але це залежить не тільки від нас, але і від позиції НБУ і від багатьох інших обставин. Планую, що на 1 липня у нас є підстави її закрити", - сказав голова ВЭБ Сергій Горьков у кулуарах Міжнародного економічного саміту KazanSummit, пише російське агентство "Прайм".

При цьому він відмовився коментувати обговорювану суму угоди. За його словами, в цей час купівлею Промінвестбанку цікавляться два претенденти, міжнародних інвесторів серед них немає.

Український бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський претендує на придбання Промінвестбанку, йдеться в прес-релізі DCH. У четвер наглядова рада ВЭБ розглянула пропозицію Ярославського. Раніше девелопер Павло Фукс і народний депутат України Максим Микитась подали в НБУ документи на купівлю Промінвестбанку.

Нагадаємо, 16 березня Україна ввела санкції терміном на рік стосовно ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" через їх приналежність російській державі. Санкції передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб.

ПІБ - другий банк із цієї п'ятірки, на який знайшовся покупець. Сбербанк мають намір купити російські бізнесмени з британським громадянством Саїд Гуцерієв і Григорій Гусельников.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram