ГоловнаЕкономікаФінанси

Ярославський претендує на Промінвестбанк

У Микитася і Фукса з'явився конкурент.

Ярославський претендує на Промінвестбанк
Фото: w-n.com.ua

Власник групи компаній DCH Олександр Ярославський хоче купити в російського "Внешэкономбанка" український Промінвестбанк.

Як пише російське видання "Коммерсант", учора відбулося засідання наглядової ради ВЭБ, де, зокрема, обговорювали продаж українського Промінвестбанку (ПІБ).

"Наглядову раду було поінформовано про кандидатів на купівлю української "дочки" ВЭБ. Крім уже відомої пропозиції від групи інвесторів, девелопера Павла Фукса та народного депутата України Максима Микитася, було названо й іншого кандидата - власника групи DCH, українського олігарха Олександра Ярославського", - пише видання з посиланням на джерело.

Угорська OTP group, яка також робила ВЭБ пропозицію про купівлю Промінвестбанку, вчора серед претендентів представлена не була. Вказується, що її пропозиція була фактично безгрошовою, що не влаштувало ВЭБ.

Ярославський підтвердив виданню, що надіслав ВЭБ пропозицію про придбання ПІБ, не розкривши подробиць. Раніше Ярославський вів переговори з Ощадбанком про купівлю його української "дочки", однак продавець у результаті відмовився від угоди. Після цього, за словами Ярославського, він почав розглядати інші банківські активи в Україні для інвестицій і зупинився на ПІБ.

Ярославський уточнив, що наразі не подавав заявку на купівлю ПІБ до НБУ, оскільки немає згоди продавця на угоду. Він висловив при цьому надію, що проблем з узгодженням у Нацбанку не виникне, оскільки він добре відомий у банківських колах з успішного боку.

Група DCH розвиває проекти в сфері нерухомості, машинобудування і транспорту. Раніше група володіла і фінансовими активами, Олександр Ярославський заснував Укрсиббанк (входив до числа найбільших в Україні) і згодом продав його французькому BNP Paribas.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram