ГоловнаЕкономікаБізнес

Кардаков не вважає критичними санкції проти розробника і постачальника 1С

Програма стала популярною через відмінну систему дистрибуції.

Фото: Макс Требухов

Інтернет-бізнесмен Олександр Кардаков не вважає критичними санкції, які Україна ввела проти розробника і постачальника 1С (програми з управління ресурсами підприємства).

"1С добра не як система, а вони побудували прекрасну систему дистрибуції. Українські аналоги є. При тому ніхто не заборонив використовувати 1С для приватного бізнесу малого і середнього", - сказав він на круглому столі в Інституті Горшеніна в четвер.

Його підтримав директор департаменту корпоративних продажів компанії "ІТ-Інтегратор" Іван Сидоренко, який був під час обговорення.

"Років 20 тому я працював в компанії "Парус" в Україні. Я пам'ятаю часи, коли 1С домінувала. І я повністю згоден з паном Кардаковим, що основний плюс 1С - прекрасна система дистрибуції. Компанія вичавила своїх конкурентів у багатьох країнах і регіонах багато в чому завдяки своїй бізнес-моделі", - сказав Сидоренко.

Фото: Макс Требухов

При цьому він вважає, що ця бізнес-модель уже застаріла.

"Малі і середні підприємства, коли зараз купують якісь айтішні продукти, як правило, схиляються до рішень у "хмарах", коли купується не компакт-диск, не ліцензія, а купується послуга", - заявив він.

На його думку, заміна для 1С, яку будуть шукати держкомпанії, стане саме хмарною.

Нагадаємо, в рамках розширення списку санкцій проти російських компаній Україна ввела санкції проти розробника 1С (програма управління ресурсами підприємства) і постачальника цього продукту - ТОВ "1С" (Москва) і дочірнього підприємства "Єврософтпром".

До них застосовано блокування активів; обмеження торгових операцій; заборону на виведення капіталів за межі України; зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань; обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування; заборону передачі технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності; їм не видаватимуть ліцензії на ввезення або вивезення валюти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram