ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ не проти перерахунку пенсій, - міністр соцполітики

"Осучаснення пенсій - це відповідальність уряду".

МВФ не проти перерахунку пенсій, - міністр соцполітики
Министр социальной политики Андрей Рева
Фото: Макс Требухов

Міжнародний валютний фонд не проти осучаснення (перерахунку) пенсій.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Осучаснення пенсій - це відповідальність уряду... І питати в когось ми не будемо... МВФ знає про те, що ми будемо осучаснювати пенсії, і жодних заперечень до осучаснення пенсій вони не висловлювали, не висловлюють і, я сподіваюся, висловлювати не будуть", - сказав він.

Рева також повідомив, що зараз з місією МВФ узгоджують остаточні технічні питання, які, за його словами, не впливають на суть реформи.

Міністр прогнозує, що проект пенсійної реформи на Національній раді реформ розглянуть 22-28 травня і подадуть у Верховну Раду в червні.

"Якщо в Ради виникнуть зауваження, уряд їх доопрацює і після цього скерує в уряд", - додав Рева.

Нагадаємо, в середу Кабмін схвалив законопроект про пенсійну реформу і відправив його на розгляд Нацради реформ.

Меморандум між Україною та МВФ передбачає, що Рада мусила до кінця квітня поточного року прийняти комплексну пенсійну реформу, яка набуде чинності 1 січня 2018 року.

Згідно з меморандумом, пенсійна реформа повинна мати такі характеристики: новий набір варіантів виходу на пенсію з ширшим за чинний діапазоном пенсійного віку, що передбачає значну можливість вибору залежно від загального трудового стажу, а також з пенсійними виплатами, які заохочують громадян до продовження трудової діяльності і пізнішого виходу на пенсію; економія витрат у розмірі не менш ніж 3% ВВП у довгостроковій перспективі (порівняно з рівнем витрат у 2016 році), в тому числі за рахунок збільшення ефективного трудового стажу для виходу на пенсію; гарантії того, що українці отримуватимуть пенсії, які є співвідносними зі сплаченими ними внесками і адекватними в реальному вимірі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram