ГоловнаЕкономікаБізнес

Промисловий комітет підтримав продовження дії експортного мита на металобрухт

Термін продовження - два місяці.

Промисловий комітет підтримав продовження дії експортного мита на металобрухт
Фото: pixabay.com

Дію експортного мита на металобрухт у розмірі 30 євро за тонну може бути продовжено ще на 2 роки. Сьогодні на засіданні Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва було ухвалено рішення рекомендувати парламенту прийняти відповідний законопроект №6382 за основу і в цілому з техніко-юридичним доопрацюванням.

"Це дасть українським металургам сировину, українцям - роботу і зарплату, а армії - необхідну техніку і зброю. Зробимо щеплення стабільності для ослабленої української промисловості та економіки! Стратегічно ми пропонуємо реалізувати Антикризовий план розвитку економіки", - прокоментував рішення голова Комітету, заступник Лідера РПЛ з економічної політики Віктор Галасюк, зазначивши, що, наприклад, Казахстан сьогодні вкотре оголосив про введення повної заборони на експорт металобрухту на 6 місяців.

Як зазначив президент об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Калєнков, експорт металобрухту обмежують 32 країни світу. За підрахунками організації, перероблена і реалізована тонна металобрухту в Україні, порівняно з тонною експортованого брухту, забезпечує у 7-8 разів більше надходжень до бюджету.

Як повідомлялося раніше, 12 липня 2016 року, за ініціативою Радикальної партії України, був прийнятий Закон України №1455-VIII "Про внесення змін у деякі закони України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку", яким з 15 вересня на 2016 рік було підвищено ставку експортного мита на металобрухт з 10 до 30 євро за тонну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram