ГоловнаЕкономікаДержава

Комітет Ради підтримав продовження експортного мита на металобрухт

Парламенту рекомендують прийняти законопроект №6382 за основу і в цілому.

Комітет Ради підтримав продовження експортного мита на металобрухт
Фото: pixabay.com

Комітет Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва підтримав законопроект про продовження дії вивізного мита на металобрухт у розмірі 30 євро за тонну ще на два роки.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як уточнив глава комітету Віктор Галасюк, на засіданні було ухвалено рішення рекомендувати парламенту прийняти відповідний законопроект №6382 за основу і в цілому з техніко-юридичним доопрацюванням.

"Це дасть українським металургам сировину, українцям - роботу і зарплату, а армії - необхідну техніку і зброю. Зробимо щеплення стабільності для ослабленої української промисловості та економіки. Стратегічно ж ми пропонуємо реалізувати Антикризовий план розвитку економіки", - сказав Галасюк.

Він також зазначив, що, наприклад, Казахстан вкотре оголосив про введення повної заборони на експорт металобрухту на шість місяців.

Зі свого боку президент "Укрметалургпрому" Олександр Калєнков підкреслив, що експорт металобрухту обмежують 32 країни світу. За його даними, в Україні перероблена і реалізована тонна металобрухту, в порівнянні з тонною експортованого брухту, дає у 7-8 разів більше надходжень до бюджету.

Нагадаємо, 12 липня 2016 року Рада прийняла закон "Про внесення змін у деякі закони України щодо зниження дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку", яким з 15 вересня 2016 року на рік були підвищені ставки експортного мита на металобрухт з 10 євро за тонну до 30 євро за тонну. Одночасно була скасована реєстрація імпортних контрактів щодо брухту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram