ГоловнаЕкономікаФінанси

Ще одна співробітниця банку Курченка отримала умовний термін

Вона погодилася на угоду з прокурором.

Ще одна співробітниця банку Курченка отримала умовний термін
Фото: realbank.com.ua

Дніпровський суд Києва 13 квітня засудив до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки колишню співробітницю "Реал Банку" Ірину Скибенко.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на вирок.

Скибенко працювала в управлінні безпеки "Реал Банку" на посаді спеціаліста сектору роботи з позичальниками.

У 2013-2014 роках вона підробила акти огляду заставного майна, на підставі яких "Реал Банк" видав фіктивні не забезпечені заставою кредити. Утворилася штучна заборгованість перед підконтрольними Курченкові ТОВ "Київобл-імпорттрейд" і ТОВ "Юрай" на суму 800 млн гривень, під яку банк узяв стабілізаційний кредит у Національного банку.

Більшість грошей потім вивели за кордон, у результаті чого НБУ отримав 787,39 млн гривень збитку.

За схожою схемою з "Реал Банку" були виведені на фіктивні фірми кошти вкладників і клієнтів банку на загальну суму 5,91 млрд грн (3,70 млрд грн, $189 млн і 23 млн євро).

Скибенко уклала угоду з прокурором про визнання провини й отримала умовний термін. Суд врахував пом'якшуючі обставини обвинуваченої: явка з повинною, щире розкаяння, активне сприяння розкриттю злочину, викриття у вчиненні злочинів інших осіб.

Нагадаємо, що в лютому суд призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі умовно ще одному колишньому спеціалісту "Реал Банку" Ользі Шеєнко.

"Реал Банк" було визнано неплатоспроможним у березні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram