ГоловнаЕкономікаФінанси

"Нафтогаз" погасив другий транш кредиту ЄБРР на $300 млн

Кредитна лінія продовжує діяти до 2018 року.

"Нафтогаз" погасив другий транш кредиту ЄБРР на $300 млн

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" погасила позику в рамках другого раунду використання коштів із відновлюваної кредитної лінії Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) з лімітом 300 млн доларів.

Про це повідомляють на сайті компанії.

"Протягом липня - вересня 2016 року "Нафтогаз" повністю використовував доступні засоби за кредитом у розмірі $300 млн. Виплати відсотків і повернення кредиту відбулися вчасно", - йдеться в повідомленні.

Кредитна лінія продовжує діяти до 2018 року. "Нафтогаз" планує скористатися її засобами для підготовки до наступного опалювального сезону.

"Кредитна лінія ЄБРР не тільки дає нам можливість отримувати дешевий ресурс для закупівлі газу перед опалювальним сезоном, але і грає важливу роль у просуванні реформ в енергетичному секторі. ЄБРР проводить постійний моніторинг впровадження нових стандартів звітності, прозорості, екологічної та соціальної відповідальності на підприємствах державної форми власності, в тому числі і в "Нафтогазі", - заявив голова правління НАК Андрій Коболєв.

Постачальниками "Нафтогазу" за рахунок кредиту ЄБРР були компанії Axpo Trading AG, CEZ, a.s., Engie SA, Eni Trading & Shipping S.p.A., RWE Supply & Trading GmbH і Uniper Global Commodities SE, які були визначені за результатами конкурсної процедури закупівель. Нагадаємо, 23 жовтня 2016 року Україна підписала з ЄБРР трирічний відновлюваний кредитний договір на $300 млн. Протягом цього терміну "Нафтогаз" може погашати і знову позичати гроші в межах встановленої суми, щоб фінансувати авансові закупівлі газу перед опалювальним періодом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram