ГоловнаЕкономікаДержава

Китайці відремонтують Шулявський міст у Києві

China Road and Bridge Corporation також побудує міст біля Кременчука.

Китайці відремонтують Шулявський міст у Києві
Аварийный Шулявский мост в Киеве
Фото: Сергей Нужненко

Китайська China Road and Bridge Corporation проведе реконструкцію Шулявського шляхопроводу в Києві і побудує міст біля Кременчука, стверджує Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Голова відомства Степан Кубів досяг відповідної домовленості з керівництвом CRBC 14 травня в Пекіні під час форуму "Один пояс - один шлях".

Міністр відзначив гідну підготовку проектних пропозицій будівництва мостового переходу біля Кременчука та реконструкції Шулявського шляхопроводу на загальну суму $400 млн.

"Пропоную Вам завершити підготовчі роботи для цих проектів щонайпізніше у вересні, щоб після цього можна було перейти до укладення кредитних угод і договору на виконання робіт із корпорацією. Зараз буде створено робочу групу для комплексного опрацювання цих інвестпроектів, до якої увійдуть представники Мінекономрозвитку, Мінінфраструктури, Мінфіну і Укравтодору", - наводяться в повідомленні слова Кубів.

У рамках форуму Україна також запропонувала Китаю будувати портові термінали, елеватори, інвестувати в оновлення ешелонів для транспортування аграрної продукції і в будівництво сховищ холодного зберігання.

Нагадаємо, 2013 року Китай оголосив про нову стратегію економічного розвитку "Один пояс - один шлях", спрямовану на створення інфраструктури та налагодження взаємозв'язків між країнами Євразії. Стратегія передбачає створення торгового коридору для прямих поставок товарів зі Сходу на Захід на пільгових умовах.

Форум "Один пояс - один шлях" проходить у Пекіні 14 і 15 травня. Під час відкриття заходу голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що Китай виділить 124 млрд доларів на розвиток цього інфраструктурного проекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram