ГоловнаЕкономікаБізнес

ICU купує адміністратора пенсійних фондів "УкрСиб Кепітал Менеджмент"

Угода, за словами голови компанії, відбувається на тлі впевненості в тому, що пенсійна система України наближається до періоду рішучих реформ.

ICU купує адміністратора пенсійних фондів "УкрСиб Кепітал Менеджмент"
ICU

Фінансова група ICU (Investment Capital Ukraine) уклала угоду про придбання ТОВ КУА «УкрСиб Кепітал Менеджмент», дочірньої компанії UKRSIBBANK BNP Paribas Group, повідомляють на сайті компанії. Там зазначено, це одне з декількох придбань, які ICU здійснила на ринку послуг управління активами, напередодні майбутньої пенсійної реформи в Україні.

«УкрСиб Кепітал Менеджмент» заснована 2013 року як компанія для управління активами в групі UKRSIBBANK, провідному фінансовому інституті в Україні, більшість акцій якого належить BNP Paribas. На 31 березня 2017 року в управлінні «УкрСиб Кепітал Менеджменту» перебували 4 корпоративні інвестиційні фонди і недержавний пенсійний фонд із загальним розміром активів під управлінням 694850000 грн (23940000 євро). Команда фахівців компанії має великий досвід роботи з цінними паперами і нерухомістю в Україні.

Завдяки партнерству з міжнародними фінансовими групами «УкрСиб Кепітал Менеджмент» має фінансову модель західного зразка, характеризується жорсткими стандартами управління, прозорістю і стабільністю. Це важливо для синергії з групою ICU, заснованою 2006 року.

Операція з придбання «УкрСиб Кепітал Менеджменту» була узгоджена Антимонопольним комітетом України і повинна бути узгоджена в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку. Ціна угоди не розголошується.

«ICU є визнаним лідером в Україні в управлінні інвестиційними та недержавними пенсійними фондами. Придбання "УкрСиб Кепітал Менеджменту" зміцнить позиції ICU на ринку і в управлінні пенсійними фондами на тлі нашої впевненості в тому, що пенсійна система України наближається до періоду рішучих реформ. Ми продовжуємо шукати нові стратегічні можливості для посилення наших позицій на ринку відповідно до нашої стратегії», - сказав Костянтин Стеценко, керуючий партнер групи ICU.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram