ГоловнаЕкономікаДержава

Держгеонадра відстрочили припинення дії спецдозволів "Чорноморнафтогазу"

Борги ПАТ за ренту становлять понад 23 млн грн.

Держгеонадра відстрочили припинення дії спецдозволів "Чорноморнафтогазу"
Рабочий Черноморнефтегаза на фоне вышки
Фото: kerchinfo.com

Державна служба геології та надр України в суботу відклала до 1 вересня 2017 року призупинення дії спеціальних дозволів ПАТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" на користування надрами на Одеському і Штормовому газових родовищах через борги за ренту.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Керівник Держгеонадр Микола Бояркін пояснив, що з таким проханням до відомства звернулося саме товариство, оскільки зараз воно відстоює свої права на майно в арбітражі за позовом України про порушення РФ Конвенції ООН з морського права 1982 року. Бояркін уточнив, що обидва родовища розташовані на анексованій території.

За його словами, на зустрічі з керівництвом "Чорноморнафтогазу" йшлося про налагодження діалогу з Державною фіскальною службою.

"Держгеонадра будуть усіляко підтримувати "Чорноморнафтогаз" і не допустять ослаблення позиції України і втрати доказової бази в міжнародних судах проти РФ", - підкреслив Бояркін, пояснивши, що спецдозволи на користування надрами Одеського і Штормового газових родовищ є доказами в цьому процесі на підтвердження вимог України.

Як повідомляли, у квітні Держгеонадра позбавили "Чорноморнафтогаз" спецдозволів на газові родовища через борг за рентну плату в розмірі понад 23 млн грн.

Наприкінці березня цього року Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроект №5370, яким до 1 січня 2019 року заплановано встановити мораторій на стягнення заборгованості з ПАТ "Чорноморнафтогаз".

У березні 2014 року в результаті окупації Криму Російською Федерацією "Чорноморнафтогаз" втратив доступ до виробничих потужностей і газових родовищ на півострові та шельфі.

У цей час товариство зареєстроване в Києві, вживає заходів для налагодження господарської діяльності, відновлює втрачені документи і формує доказову базу для міжнародних судів проти Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram