ГоловнаЕкономікаФінанси

Депутат Микитась і бізнесмен Фукс подали документи на придбання ПІБ

Зараз банк належить російському Внєшекономбанку.

Депутат Микитась і бізнесмен Фукс подали документи на придбання ПІБ
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Верховної Ради, забудовник Максим Микитась і російський бізнесмен Павло Фукс подали в Національний банк документи на придбання Промінвестбанку.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на поінформоване джерело.

У прес-службі НБУ підтверджують, що двоє громадян України подали пакети документів для погодження набуття прямої істотної участі в Промінвестбанку, але не називають їхніх імен.

Національний банк розглядає документи протягом трьох місяців з дня отримання повного пакету відповідних документів. Вони надійшли у квітні.

Фукс - бізнесмен, який народився в Харкові і довгий час жив у Росії. Він засновник девелоперської компанії MosCityGroup. Микитась із 2010 по 2016 рік обіймав посаду президента однієї з найбільших будівельних корпорацій "Укрбуд". У серпні 2016 року виграв вибори до Верховної Ради в мажоритарному окрузі в Чернігові.

Промінвестбанк станом на початок 2017 року обіймав 11 місце серед українських банків за розміром активів. Вони становили 34,3 млрд гривень. Банк належить російській корпорації "Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності (Внєшекономбанк)", її частка дорівнює 99,7151% акцій.

Нагадаємо, що 16 березня Україна ввела санкції терміном на 1 рік стосовно ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" через їхню приналежність Російській державі. Санкції передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб.

ПІБ - другий банк із цієї п'ятірки, на який знайшовся покупець. Сбербанк збираються купити російські бізнесмени з британським громадянством Саїд Гуцерієв і Григорій Гусельников.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram