ГоловнаЕкономікаФінанси

Гонтарева пішла у тривалу відпустку

Голова Нацбанку не виключає, що вийде на пенсію.

Гонтарева пішла у тривалу відпустку
Фото: пресс-служба НБУ

Голова Національного банку Валерія Гонтарева, котра подала у відставку, пішла у тривалу відпустку.

"Поки що я буду у відпустці, формально ще головою центрального банку, тому що, на жаль, жодної можливості згідно з КЗПП мене звільнити немає, є тільки можливість звільнити за законом. А для цього президент робить у Верховну Раду відповідне подання, яке Рада повинна голосувати. Але й примусити мене до примусової праці, вже вибачте за тавтологію, неможливо", - сказала Гонтарева в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"За майже три роки в мене накопичилося багато відпустки, тож десь до другої половини серпня вона є. Але, сподіваюся, що так багато часу не знадобиться. Верховна Рада 16-го [травня] відновить роботу, і все це буде швидше", - додала вона.

Розповідаючи про подальші плани, Гонтарева повідомила, що Україну не полишатиме.

"З країни їхати не буду, але у відпустку я буду їздити. Збираюся влітку на море зі своєю сім'єю. Думаю, я за літні місяці вирішу, чого я хочу. Я вже проходила в житті і комерційний banking, і інвестиційний, і asset management, і власний бізнес, і голову Національного банку. Такого challenge [виклику] у мене в житті ще не було і - я усвідомлюю - вже не буде. Тому я хочу зараз подумати, чого я хочу. Я точно знаю, що я ніколи не буду в політиці, ніколи не буду на держслужбі. Я впевнена, що не хочу працювати в регуляторах, навіть у світових. Може, це буде якась наукова робота або щось таке. Або, врешті-решт, мені 53 роки, можу і на пенсію піти", - зазначила вона.

Нагадаємо, з 11 травня в.о. голови Національного банку призначено першого заступника Гонтаревої Якова Смолія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram