ГоловнаЕкономікаДержава

Росія почала будувати морську ділянку газопроводу "Турецький потік"

Укладання труб проводить судно Audacia.

Росія почала будувати морську ділянку газопроводу "Турецький потік"

У неділю, 7 травня, в Чорному морі почалося будівництво газопроводу "Турецький потік", який пройде з Росії до Туреччини.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу "Газпрому".

Укладання труб проводить судно Audacia компанії Allseas, яка виступає підрядником будівництва обох ниток морської ділянки газопроводу. Будівництво газопроводу в глибоководній частині Чорного моря проводитиме трубоукладальне судно Pioneering Spirit.

"Сьогодні ми приступили до практичного етапу реалізації проекту "Турецький потік"- морського укладання газопроводу. Проект реалізується строго за планом, і до кінця 2019 року наші турецькі та європейські споживачі отримають новий надійний маршрут для імпорту російського газу", - наведені в повідомленні слова голови правління "Газпрому" Олексія Міллера.

"Турецький потік" - проект газопроводу з Росії до Туреччини через Чорне море і далі до кордону Туреччини із суміжними країнами. Перша нитка газопроводу буде призначена для турецького ринку, друга - для газопостачання країн Південної та Південно-Східної Європи.

Потужність кожної нитки - 15,75 млрд куб. м газу на рік.

10 жовтня 2016 року Росія і Туреччина підписали міжурядову угоду за проектом "Турецький потік". Морська ділянка газопроводу реалізується компанією South Stream Transport B.V. (100-відсоткове дочірнє товариство ВАТ "Газпром").  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram