ГоловнаЕкономікаБізнес

Ціни на нафту впали нижче від $47 за барель

За місяць нафта подешевшала на 17%.

Ціни на нафту впали нижче від $47 за барель
Фото: best-wallpaper.net

Ціни на нафту в п'ятницю вранці впали нижче від рівня 47 доларів за барель. Вранці в п'ятницю барель нафти марки Brent коштував 46,9 долара, пише Бі-бі-сі.

Нафта опускалася нижче від рівня 47 доларів наприкінці листопада минулого року. У серпні 2016 року барель Brent опускався до 45,9 долара.

Ціни на нафту почали знижуватися на початку квітня. 11 квітня нафта коштувала 56,6 долара за барель. Із цього моменту нафта подешевшала більш ніж на 17%.

Наприкінці травня повинна пройти зустріч країн, що входять в ОПЕК. У листопаді минулого року країни ОПЕК домовилися скоротити видобуток, щоб підтримати ціни на ринку. До цього договору приєдналася і Росія. Це призвело до зростання цін на нафту останніми місяцями.

Однак багато інвесторів тепер побоюються, що країни ОПЕК не зможуть виконати взяті на себе зобов'язання, а на травневій зустрічі не зможуть узгодити подальше скорочення видобутку.

Оптимізму щодо цін на нафту не додає і зростання видобутку у США. Багато економістів вважають, що на цьому тлі будь-які скорочення видобутку нафти в ОПЕК стають безглуздими. На ціни вони вже так сильно не впливають і лише призводять до того, що країни, які входять у картель, втрачають свою частку на ринку.

Падіння цін вже призвело до ослаблення рубля. На вечірніх торгах на Московській біржі курс долара виріс на 1 рубль і сягнув 58,39 рубля.

У четвер міністерство фінансів Росії заявило про скорочення обсягів придбання валюти на біржі. Якщо ціни на нафту російської марки Urals перевищують 40 доларів за барель, то відомство купує на внутрішньому ринку валюту і скеровує її у Резервний фонд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram