ГоловнаЕкономікаДержава

В Українській федерації страхування запропонували легалізувати проституцію і марихуану заради пенсіонерів

"Ми з них не беремо податків, а люди, які там працюють, не сплачують внесків у ПФ".

В Українській федерації страхування запропонували легалізувати проституцію і марихуану заради пенсіонерів
Галина Третьякова
Фото: Макс Требухов

Генеральний директор Української федерації страхування Галина Третьякова з метою поліпшення фінансової ситуації в бюджеті Пенсійного фонду пропонує подумати про легалізацію проституції, легких наркотиків, грального бізнесу і торгівлі зброєю.

Про це вона сказала на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Щоб запустити і солідарний, і накопичувальний елемент, кажуть, немає компенсаторів. Дуже часто я чула, що ми не маємо на це коштів у державному бюджеті. Хочу зазначити, що коли ми хочемо, ми такі кошти знаходимо. Ми знайшли більш ніж 300 млрд гривень, щоб оздоровити банківську систему і забезпечити фонд гарантування вкладів. Ніхто не говорить, що фінансова система - не важлива для економіки. Але якщо ми її оздоровили, то час для оздоровлення інших сфер економіки. Пенсійний фонд - це перший рядок державного бюджету", - заявила вона.

"Компенсатори ми можемо знайти. У тому самому ЄСВ за рахунок інших фондів, які можна модернізувати. Можна знайти компенсатори в детінізації економіки. Можна знайти в легалізації тих видів діяльності, які не легалізовані і які не дають доходу в бюджет. Я маю на увазі, може і провокаційно, і повій, і зброю, і гральний бізнес, і вирощування і продаж марихуани. Вони всі в тіні на 100%. Ми з них не беремо податків, а люди, які там працюють, не сплачують внесків до Пенсійного фонду", - сказала Третьякова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram