ГоловнаЕкономікаБізнес

Причиною обшуків у Dragon Capital і "Укргазвидобуванні" виявився софт для контролю за працівниками

Програмне забезпечення визнано шпигунським.

Причиною обшуків у Dragon Capital і "Укргазвидобуванні" виявився софт для контролю за працівниками
Архив
Фото: 062.ua

Учорашні обшуки в офісах інвестфонду "Драгон Капітал" і компанії "Укргазвидобування" стосувалися програми контролю робочого часу співробітників компанії, визнаної "шпигунською".

"Як виявилося, програмне забезпечення (ПЗ), яке СП ТОВ "Драгон Капітал" у 2015 році офіційно придбало в української компанії ТОВ "Стахановець ПРО", яка є правовласником ПЗ, і планувало використовувати як систему контролю робочого часу співробітників СП ТОВ "Драгон Капітал", в 2016 році було визнано "спеціальним технічним засобом негласного отримання інформації" на підставі експертного висновку, здійсненого в рамках кримінального провадження", - повідомляється на сторінці Dragon Capital у фейсбуці.

"Інтерфакс-Україна", посилаючись на джерело в правоохоронних органах, повідомляє, що обшуки в "Укргазвидобуванні" пройшли в рамках тієї ж справи, що і Dragon Capital.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних і фізичних осіб (ЄДР) ТОВ "Стахановець ПРО" зареєстровано в Дніпрі. Засновниками товариства є компанія "Стах Стафф Моніторинг Солюшнз" (Кіпр), кінцевим бенефіціаром якої виступають: громадянин РФ Ігор Боровиков і двоє громадян України Сергій Шамшин і Михайло Яхимович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram