ГоловнаЕкономікаФінанси

СБУ прийшла з обшуком в інвестбанк Dragon Capital (оновлено)

"Хочуть вилучити всі комп'ютери і паралізувати роботу".

СБУ прийшла з обшуком в інвестбанк Dragon Capital (оновлено)
Фото: bankomet.com.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив про обшук в інвестбанку Dragon Capital.

"Мені зараз написали - як на це реагувати, я не знаю, - написали інформацію про те, що зараз проходять обшуки в інвестиційній компанії Dragon Capital. От як на це реагувати? Вилучають там техніку і так далі. Я доручаю урядовому уповноваженому зв'язатися зараз з Dragon Capital, з'ясувати, що там відбувається. Я не маю права втручатися в роботу СБУ, але вважаю, що там має відбуватися адекватно, без будь-якої паралізації роботи інвестиційного фонду", - заявив прем'єр на засіданні уряду.

Оновлення 13:17. У компанії підтвердили факт обшуку.

"Багато хто з вас знає - зараз СБУ проводить у нас в офісі Dragon Capital обшук. Має рішення суду на виїмку комп'ютерної техніки. Йдеться про незаконне використання програмного забезпечення. При цьому компанія легально й офіційно купила цю програму. Хочуть вилучити всі комп'ютери і паралізувати роботу. Отакі справи. Будуть деталі - буду тримати вас у курсі", - написала представниця прес-служби Ольга Білобловська у фейсбуці.

Оновлення 16:47. Служба безпеки України ближче до вечора опублікувала прес-реліз, в якому заявила про викриття восьми компаній у продажу і використанні "забороненого шпигунського програмного забезпечення російського виробництва".

Назв цих компаній не уточнюють, але, очевидно, може йтися про Dragon Capital.

Dragon Capital працює в Україні з 2000 року. Міноритарним пакетом Dragon Capital у 2007-2017 роках володів Goldman Sachs. Основний власник компанії - топ-менеджмент на чолі з Томашем Фіалою. У 2015 році компанія запустила новий фонд прямих інвестицій Dragon Capital New Ukraine Fund, якірним інвестором якого став фонд Сороса.

Одна з інвестицій компанії - купівля київського ТЦ "Піраміда" біля станції метро "Позняки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram