ГоловнаЕкономікаБізнес

Омелян і Бальчун розійшлися в оцінці результатів аудиту "Укрзалізниці"

Міністр визнав їх неприємними, голова правління - позитивними.

Омелян і Бальчун розійшлися в оцінці результатів аудиту "Укрзалізниці"
Фото: facebook/volodymyr.omelyan

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає неприємними результати аудиту діяльності "Укрзалізниці" за 2016 рік.

Про це він сказав на засіданні уряду України в середу.

"На жаль, УЗ не дала багато позитивних новин в 2016 році. Ще одна неприємна звістка надійшла вчора від аудиторської компанії Ernst and Young, яка оголосила про збитки "Укрзалізниці" більш ніж 7 млрд гривень за 2016 рік", - заявив він.

Водночас голова правління УЗ Войцех Бальчун напередодні наголосив, що цей збиток був тільки на папері.

"Збиток підприємства за міжнародними стандартами в розмірі 7,3 млрд грн обумовлений значним зростанням амортвідрахувань - з 7 млрд грн у 2015 році до майже 18 млрд грн у 2016 році. Тому це - паперовий збиток, обумовлений він індексацією вартості основних засобів, а не показник реальних втрат компанії", - написав Бальчун у фейсбуці.

"Аудитори відзначили, що в порівнянних умовах (стабільність гривні, відсутність зростання амортвідрахувань) 2015-го та 2016-го фінансовий результат 2016 року був би кращим на майже 11 млрд грн. Ця звітність буде представлена на затвердження уряду", - зазначив він.

Голова компанії зауважив, що аудитори акцентували на зростанні найважливіших показників діяльності компанії та позитивному cash-flow.

Нагадаємо, "Ернст енд Янг Аудиторські послуги" (EY) виграла конкурс на проведення аудиту УЗ за 2016 рік з ціною своїх послуг 20,6 млн гривень. Окрім цього, EY також повинна оцінити проміжну звітність УЗ за перше півріччя 2017 року та допомогти перевізнику у випуску внутрішніх облігацій.

У січні УЗ повідомляла, що за українськими стандартами бухгалтерського обліку в неї за 2016 рік 303 млн гривень прибутку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram