ГоловнаЕкономікаБізнес

Два блоки Зміївської ТЕС і один блок Трипільської ТЕС перейдуть на газове вугілля цього року

Перший з них запрацює вже 1 червня.

Два блоки Зміївської ТЕС і один блок Трипільської ТЕС перейдуть на газове вугілля цього року
Фото: telegraf.com.ua

Два блоки Зміївської теплоелектростанції і один блок Трипільської ТЕС перейдуть на вугілля газової групи марки "Г" цього року.

Про це на засіданні уряду в середу сказав міністр енергетики Ігор Насалик.

"Другий блок Зміївської ТЕС увійде в експлуатацію з 1 червня, а починаючи з 1 серпня увійде в експлуатацію п'ятий блок. Ми повністю переформатуємо ці блоки на газову групу вугілля... Ми готові через 3-4 місяці ввести четвертий котлоблок Трипільської ТЕС на газовій групі вугілля", - повідомив він.

За його словами, в України зараз є профіцит цієї марки вугілля.

Нагадаємо, в Україні на вугіллі повністю або частково працюють усі 14 теплових електростанцій. З них сім - на вугіллі антрацитової групи "А" і "Т".

З 15 березня 2017 року Україна ввела транспортну блокаду ОРДЛО. З окупованої частини Донбасу на українські ТЕС раніше постачали дефіцитне вугілля-антрацит. Тепер його потрібно замінювати імпортним вугіллям.

Трипільська ТЕС розташована на березі Дніпра, за 45 км на південь від Києва, біля села Трипілля. Це найбільший енергогенеруючий об'єкт на території Київської області. Основним паливом є донецький антрацит, що надходить по залізниці. Резервне паливо - газ, мазут.

Зміївська ТЕС розташована біля Харкова і є найбільшим енергогенеруючим об'єктом цього регіону. Її потужність становить 2200 МВт. Основним паливом для ТЕС служать вугілля марок "А" і "П", на якому можуть працювати всі енергоблоки електростанції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram