ГоловнаЕкономікаБізнес

Наглядову раду "Нафтогазу" очолив Пол Ворвік

Він замінив Юлію Ковалів, яка подала у відставку. 

Наглядову раду "Нафтогазу" очолив Пол Ворвік

Наглядову раду "Нафтогазу" очолив Пол Ворвік.

Він зайняв цю посаду з 21 квітня замість Юлії Ковалів, яка подала у відставку, йдеться в повідомленні "Нафтогазу" в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку.

Ворвік став одним із трьох іноземців, які були призначені до наглядової ради "Нафтогазу" в 2016 році.

Пол Ворвік (Paul Warwick) має досвід роботи в нафтогазовому секторі понад 33 роки, у тому числі на керівних посадах у ConocoPhillips і Talisman Energy. Працював у Норвегії, Великобританії, Польщі, Індонезії, країнах Північної і Західної Африки, Близького Сходу. Закінчив магістратуру в Cranfield Institute of Technology, навчався в London Business School.

У 2015 році уряд України розпочав реформу корпоративного управління в "Нафтогазі" згідно з принципами Організації економічної співпраці і розвитку. Одне з ключових завдань реформи "Нафтогазу" - захистити компанію від політичного впливу.

Наглядовій раді "Нафтогазу" пообіцяли широкі повноваження і відповідальність з контролю над діяльністю правління компанії. Зокрема, наглядова рада буде створювати комітети з аудиту, етики та комітет із призначень і винагород. Також наглядова рада займатиметься питаннями комплаенса, ризик-менеджменту і запобігання корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram