ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні немає єдиної енергополітики, - експерт-міжнародник

Автор книги про енергодипломатію пропонує створити Інститут уповноваженого України з енергетичних питань.

В Україні немає єдиної енергополітики, - експерт-міжнародник
Михаил Бно-Айриян
Фото: rbc.ua

Українським держорганам не вистачає координації в сфері енергетики, вважає Михайло Бно-Айріян, експерт-міжнародник і автор книги "Стратегія енергодипломатії в Україні". Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Необхідно створювати Інститут спеціального уповноваженого України з міжнародних енергетичних питань. Вибачте вже за простоту, але нам потрібен якийсь перукар, який зуміє підстригти всі волосини, що стирчать у різні боки, і зробити хорошу єдину зачіску", - сказав експерт.

Михайло Бно-Айріян каже, що зараз Міністерство енергетики системно не спілкується з МЗС і навпаки. Адміністрація президента також стоїть осторонь від ключових міжнародних енергетичних питань. А українські посольства живуть своїм життям, тому що не мають зворотного дієвого зв'язку з "центром". Мінекології, Мінекономіки, спецслужби взагалі не інтегровані в загальний процес розробки і прийняття рішень у цій сфері.

Михайло Бно-Айріян був радником голови МЗС України, виконавчим секретарем Ради експортерів при МЗС України, радником віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань, директором Департаменту зі стратегічного планування та євроінтеграції Міненерговугілля, з жовтня 2016-го - директор із комунікацій та міжнародної співпраці "Укренерго".

Нагадаємо, Україна пообіцяла МВФ реформувати енергетику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram