ГоловнаЕкономікаБізнес

Влада США відмовила ExxonMobil у співпраці з "Роснефтью" в обхід санкцій

Мінфін не буде робити винятку для колишньої компанії Рекса Тіллерсона.

Влада США відмовила ExxonMobil у співпраці з "Роснефтью" в обхід санкцій
Фото: EPA/UPG

Міністерство фінансів США оголосило про те, що не робитиме винятку для компанії ExxonMobil, яка попросила тимчасово скасувати санкції, які забороняють реалізацію спільних проектів з російською корпорацією "Роснефть".

"Після консультацій з президентом Дональдом Трампом, міністерство фінансів не буде надавати тимчасові дозволи для американських компаній, включаючи Exxon, на ведення бурових робіт, заборонених чинними щодо Росії санкціями", - цитує "Голос Америки" заяву голови мінфіну Стівена Мнучіна.

Нагадаємо, що на цьому тижні нафтовий гігант Exxon Mobil звернувся до адміністрації Дональда Трампа з проханням зробити для нього виняток з режиму санкцій проти Росії, дозволивши компанії відновити буріння в районі Чорного моря з російським партнером.

Угода з "Роснефтью" була укладена нинішнім держсекретарем США Рексом Тіллерсоном п'ять років тому в результаті прямих переговорів з російськими офіційними особами, включаючи президента Володимира Путіна. Американська нафтова компанія також висловила готовність брати участь у розвідці сланцевої нафти в Західному Сибіру і глибоководних родовищ у Чорному морі. "Роснефть" і Exxon приступили тоді до буріння в Карському морі в Арктиці, але роботи були припинені, після того як в 2014 році колишній президент Барак Обама ввів санкції проти Росії у зв'язку з анексією Криму.

За оцінками Exxon в 2015 році, потенційні втрати через відмову від реалізації спільного проекту з "Роснефтью" можуть скласти 1 мільярд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram