ГоловнаЕкономікаДержава

Мінінфраструктури показало передбачуваний маршрут поїзда в Іран

Тестовий поїзд прямуватиме через Баку в порт Анзалі.

Тестовий поїзд з України до Ірану прямуватиме через Баку (Азербайджан) в порт Анзалі (Іран) через Каспійське море.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури в Фейсбуці.

"Відправною точкою буде Морський торговельний порт "Чорноморськ", а кінцевою - порт Anzali (Північ Ірану, узбережжя Каспійського моря). Маршрут поїзда пройде територією Грузії і Азербайджану (через Баку). Рішення про розробку маршруту та запуск тестового поїзда є двостороннім, схваленим за пропозицією іранської сторони", - йдеться в повідомленні.

Фото: Прес-служба Мінінфраструктури

Відзначають також, що під час переговорів обидві сторони висловили переконання, що тестування нового маршруту доставки вантажів з України в Іран "оптимізує терміни перевезення, поліпшить тарифну політику, а також посилить економічну й інфраструктурну співпрацю України і Ірану".

"Звертаємо увагу, що поїзд, який вже назвали "неможливим", є абсолютно реальним, а його маршрут - цілісним і зручним... Незнання географії не рятує від відповідальності за непрофесіоналізм", - заявили в Мінінфраструктури у відповідь на заяву "Укрзалізниці" про неможливість запуску цього маршруту.

Нагадаємо, Мінінфраструктури анонсувало запуск поїзда в Іран. В УЗ назвали запуск такого маршруту неможливим через відсутність 160 км залізничних колій в Ірані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram