ГоловнаЕкономікаДержава

МінАПК виключило вплив похолодання на урожай зернових

У міністерстві кажуть, що передусім постраждають плодові дерева.

МінАПК виключило вплив похолодання на урожай зернових

Різке зниження температури в Україні не позначиться на врожаї озимих і ярих культур, повідомляють на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства.

"Негативного впливу погодних умов, що міг би істотно вплинути на потенціал врожаю сільгоспкультур, ще не фіксувалося. Значне зниження температури на території України становить загрозу для плодових дерев з квітучими суцвіттями і тими, що перебувають на початкових фазах формування плодів", - наводяться слова директора департаменту землеробства і технічної політики в АПК Володимира Топчія.

За його словами, після стабілізації погодної ситуації необхідно провести ретельний огляд посівів культур і багаторічних насаджень, на підставі чого будуть визначені обсяги можливих втрат.

"Слід зазначити, що для окремих регіонів, таких як південні і східні, опади позитивно впливають на стан культур, адже відбулося значне збільшення вологи в ґрунті", - зазначив Топчій.

Раніше Укргідрометцентр допустив втрату 30% урожаю плодових через різке зниження температури на південному сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram