ГоловнаЕкономікаФінанси

Суд заборонив Сбербанку використовувати цей бренд і позбавив його домену sberbank.ua

Рішення поки що не набуло чинності, Сбербанк ще має час на апеляцію.

Суд заборонив Сбербанку використовувати цей бренд і позбавив його домену sberbank.ua
Фото: Макс Требухов

Господарський суд Києва 18 квітня виніс рішення, згідно з яким були визнані недійсними десять торгових марок Сбербанку, у нього забрали доменне ім'я sberbank.ua і йому заборонили використовувати торгову марку "Сбербанк".

Про це повідомила прес-служба Ощадбанку, який позивається за цей бренд.

Рішення поки що не набуло чинності, тож Сбербанк ще має час на апеляцію.

Ощадбанк позивається до Сбербанку за бренд вже понад рік. На початку 2016 року Ощадбанк подав до суду на Сбербанк (колишнє ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії") позов про порушення прав інтелектуальної власності. Ощадбанк наполягає, що він єдиний законний власник торговельної марки "Сбербанк" на території України, тому перейменування Сбербанку Росії було незаконним.

Згідно з судовим реєстром України, у вересні 2016 року набуло чинності рішення Господарського суду Києва від 25 липня 2016 року, згідно з яким Сбербанку було відмовлено в достроковому припиненні дії свідоцтва №82116 на знак для товарів і послуг "Сбербанк", власником якого є Ощадбанк. Це рішення було підтверджено у Вищому господарському суді.

При цьому 10 серпня 2016 року інший суддя Господарського суду Києва виніс протилежне рішення і визнав недійсним свідоцтво на цей товарний знак. Це рішення суду не набуло чинності.

Сбербанк (раніше - банк "НРБ") заснований у 2001 році. 26 листопада 2015 року він змінив назву з Сбербанк Росії на Сбербанк.

Сбербанк перебуває у процесі продажу і незабаром може змінити назву на Norvik Banka.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram